Hei!

Mukavaa että pistäydyit!

Äitiysvapaani aikana minulla oli usein tapana luututa lattiat ja muutenkin siivoilla vauvan nukkuessa. Siivosin niillä tavallisilla kaupassa myytävillä aineilla, kuten varmasti suurin osa tekee. Purkkien kyljessä oli jos jonkinlaista varoitusta siitä, ettei niitä pitäisi suuhunsa laittaa – ja kukapa laittaisikaan. Purkit olivat tottakai siivouskaapissa jälkikasvun ulottumattomissa, emmekä me aikuiset noita ainakaan suuhumme laittaisi. Pidin aineisiin koskeneet siivousvälineetkin tiukasti kaapin suojissa.

Näine ajatuksineni sitten kerran katsoin pientä vauvaani ryömimässä lattialla. Poika kun oli ehtiväinen ja pääsi alustalta pois enkä nähnyt järkeväksi sitoa häntä sitteriin – harjoitelkoon kun kerran intoa oli. Siinä tutkiskellessa hän sitten, vauvojen tapaan, klähmi lattiaa käsillään ja laittoi sormet hetkeä myöhemmin suuhun. Kohta lattiaakin piti hiukan nuolaista. Lelut pyörivät vieressä ja niitä maisteltiin. Ja minun päässäni heräsi kysymys siitä, missä ajassa ne myrkyt oikein kaikkoavat siitä lattialta. Milloin olisi turvallista syödä lattialta? Vai katoavatko ne ollenkaan ja toisaalta, jos katoavat, niin hengitimmekö me ne sisäilman mukana? Meillä kun ei tuuletettu tuntikausia.

Tuossa kohtaa en noista aineista vielä luopunut. Tein sen vasta siinä vaiheessa kun kaksi asiaa yhdistyi:

  1. Poikani käveli jo sujuvasti ja nuohosi muun muassa sohvapöydän läheisyydessä. Pöydän, jota siivosin ikkunanpesuaineella koska sen pinta oli lasia.
  2. Näin jossakin ohjelmassa vinkin siitä, kuinka lasipinnat sai helposti säihkyviksi etikkaveden ja suodatinpussien avulla.

Kokeilin kikkaa ja se todella toimi. Mietin kuitenkin, että onko pinta puhdas kun se näyttää puhtaalta. Vieläkään en oikein tiedä vastausta tuohon kysymykseen, mutta luotan kuitenkin omiin aisteihini.

Miksi siis soodakultti? Tässä vuosien varrella aloin kiinnostua yhä enemmän näistä luonnonmukaisemmista tavoista. Viimeisin villitykseni todella on ruokasooda, josta olen saanut uuden ystävän melkein mihin tahansa. Mieheni ehdotti, että voisin perustaa kultin tämän innostukseni ympärille ja sen nyt siis tein.

Tarkoituksenani on kirjoitella oppimiani ja kokeilemiani kikkoja etikan, ruokasoodan, suolan ja muiden vastaavien aineiden käytöstä kodin siivouksessa ja muussakin elämässä. Toiveita ja kommentteja saa esittää!

Ystävällisesti teidän,

H

Huomautan, että ainoastaan raportoin tekemisiäni, en siis edusta mitään virallista tahoa. Mikäli sinä, rakas lukija, haluat näitä kokeilla, niin muistutan että omalla vastuulla 🙂 Lupaan kyllä kertoa mahdollisista epäonnistumisistakin – tähän mennessä niitä ei ole ollut.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s