Itse kun en noista kemikaalipitoisista deodoranteista juuri perusta, niin tässä oma listaukseni korvaavista tuotteista.

Kaikki seuraavat (niinkuin dödö nyt yleensäkin) tulisi laittaa puhtaalle iholle! Hikihän ei käsittääkseni haise, vaan lika ja bakteerit iholla saavat aikaan tuon epämiellyttävän tuoksun. Itse testasin tätä käymällä suihkussa ennen tunnin astangatreenejä ja toden totta – hiki ei todella haissut vaikka olin aivan märkä. Ja ei, en suinkaan laittanut sitä dödöä kainaloon suihkun jälkeen.

Deodoranttikivi

Tämä tuote on sikäli mukava, ettei se ole nestemäisessä muodossa joten sen voi käsittääkseni viedä lentokoneeseenkin ilman sen kummempia. Lisäksi tuote kestää lähes vuoden (käyttöasteesta riippuen toki) ja on siten melkeinpä ilmainen. Teho riittää 24 h. Merkkejä on useampia, mutta tämä oma kappaleeni on Vivisanté:n.

Kookosöljy

Kookosöljyä säilytän jääkaapissa, jossa se pysyy kiinteänä. Lohkaisen pienen palan ja hieron sen kainaloon. Vaikutus riittää melkein koko työpäivän, jos hikoilen tavanomaista enemmän (esimerkiksi kuumana päivänä). Kulkee myös mukana pienessä lasipurkissa laukussa. Bonuksena tätä voi käyttää myös aurinkorasvan sijaan (SPF taisi olla jotain 2:n luokkaa) ja ylimääräiset voi aina hieroa käsiin.

Huom! Tuosta aurinkovoiteena käytöstä jokainen tekee sitten itse päätelmänsä. Minulla on toiminut ja uskallan luottaa tähän enemmän kuin niihin kemikaalisiin rasvoihin. En kuitenkaan ole lääkäri tai kemisti tai muutakaan – ihan tavallinen tallaaja tässä mielessä. Tutki ja tee omat johtopäätöksesi 🙂

Omenasiiderietikka

Suihkun jälkeen vielä kosteisiin kainaloihin voi kankaalla tai vastaavalla hieraista laimentamatonta omenasiiderietikkaa. Omenasiiderietikkana toki suodattamaton ja ihan käyttämällä valmistettu (Demeter-merkitty on ainakin varma valinta). Siitä kirkastetusta ja teollisesti valmistetusta en todella tiedä, mutten käytä sitä muutenkaan. Tämä on listassani uusin ja kokemusta on ihan muutamalta kesäpäivältä. Toimi kuitenkin sen verran hyvin, että lisään repertuaariini.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s