Viemärit ovat viheliäisiä välillä. Lomalta palatessa asunnossa leijailee välillä epämiellyttävä haju, joka tulee viemäreistä. Vedenlasku auttaa, mutta koko hommalta välttyy, kun laittaa ruokasoodaa viemäriin jo ennen lomaa. Muutama ruokalusikallinen yleensä riittää. Jos tuo ehkäisevä toimenpide on kuitenkin jäänyt tekemättä, eikä vedenlaskusta tunnu olevan apua, niin viemärit kannattaa puhdistaa ruokasoodan ja etikan avulla (täällä lisää aiheesta).

Roskikset saattavat myös haista välillä ikävästi. Ruokasoodan ripottelu roskikseen vie tehokkaasti hajuja pois. Määrä vaihtelee ja kannattaa muistaa, että kestää hetken ennenkuin ruokasooda ehtii vaikuttaa.

Jääkaappiin voi laittaa avonaisen astian, jossa on ruokasoodaa. Se imee hajuja. Kannattaa kuitenkin muistaa vaihtaa soodakin välillä, sillä aikansa oltuaan sekin saattaa alkaa haista.

Vaatekaappeihin voi tehdä ruokasoodasta ja vaikkapa tuoksuvista yrteistä tai kukista sekoituksen. Myös eteerisiä öljyjä voi kuulemma käyttää, mutta itse en ole näihin tutustunut.

Ylipäätään, kun jossain haisee, niin kokeile ruokasoodaa 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s