Aika monelle papujen ja herneiden syönti aiheuttaa ikäviä kaasuvaivoja syönnin jälkeen. Seuraavasta tempusta on hyötyä vain kun tekee ruoat kuivista pavuista/herneistä asti – niitä kun tulee liottaa ainakin yön yli (joitakin jopa 12 tuntia) ja sitten keittää.

Seuraavan ohjeen mukaan pavuista ja herneistä pitäisi siis poistua noita kaasua aiheuttavia aineita. Itse en kuulu näistä vaivoista kärsiviin, mutta mielestäni olo on ollut hiukan kevyempi näin käsiteltyjä syötyäni. Vaikea on sanoa täysin varmaa tuomioita, eli olisikin ihan mukavaa, jos joku tätä kokeillut kertoisi kokemuksistaan!

Tarvikkeet:

  • ruokasoodaa
  • kuivattuja papuja tai herneitä
  • kylmää vettä

Tee näin:

  1. Kaada pavut/herneet astiaan ja poista roskat ja huonot yksilöt.
  2. Ripottele päälle ruokasoodaa muutama ruokalusikallinen.
  3. Kaada päälle vettä siten, että kaikki jäävät upoksiin. Huom! Pavut ja herneet turpoavat, joten älä täytä astiaa aivan piripintaan.
  4. Anna liota 8-12 tuntia (Pakkauksissa yleensä lukee suositeltava aika. Se nimittäin vaihtelee lajikkeesta toiseen.)
  5. Kaada vesi pois, huuhtele pavut/herneet.
  6. Keitä papuja uudessa raikkaassa vedessä parisen tuntia tai tee hernekeittoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s