Ruoanvalmistusastioihin jää joskus ruoka-ainesta kiinni. Joko kiinni palaneena tai muusta syystä (esimerkiksi maito ja kananmuna tarttuvat välillä liiankin sitkeästi kiinni.

Seuraavassa kaksi tapaa puhdistaa padat ja pannut.

Ruokasooda (erityisesti maitojäämät ja pohjaan palaneet)

Tarvikkeet:

  • vettä
  • 1-2 rkl ruokasoodaa

Tee näin:

  1. Täytä astia vedellä ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Laita ruokasooda astiaan.
  3. Vähennä hiukan lämpöä ja anna poreilla hetki.
  4. Pyöräytä harjalla puhtaaksi.

Tiskaa astia vielä lopuksi ihan normaalisti.

Etikka (erityisesti kananmuna)

Tarvikkeet:

  • vettä
  • lorauksellinen etikkaa

Tee näin:

  1. Täytä astia kuumalla vedellä.
  2. Laita etikka sekaan astiaan.
  3. Pyöräytä harjalla puhtaaksi.

Tiskaa astia vielä lopuksi ihan normaalisti.

Lisäpohdintaa:

Toki näitä keinoja voi muihinkin astioihin käyttää. Käytettäessä kiehuvaa vettä käsitiskissä kannattaa olla todella varovainen. Palovammoja syntyy liiankin helposti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s