Eräs vedenkeitin on päättänyt ruostuttaa itsensä sisäpuolelta. Olen kuullut, että ruokasoodalla se pitäisi saada puhtaaksi, joten tottakai kokeilin. Kyseessä ei ole omani ja koska laite oli lähdössä seuraavaan sijoituspaikkaansa kaatopaikalle, päätin kokeilla saisinko sen puhtaaksi ilman kummallisempia keinoja.

Ohje oli yksinkertainen: Keittimeen pari ruokalusikallista ruokasoodaa ja puolikkaan sitruunan mehu. Keitetään pari-kolme kertaa ja annetaan jäähtyä välissä minuutin ajan. Lopuksi huuhtelu.

Siispä tuumasta toimeen: keittimeen ruokasooda ja arvioitu määrä sitruunamehua (minulla ei ollut sitruunaa, joten käytin tiivistettä, mikä sinänsä saattoi olla virhe numero 1). Lisäksi laitoin litran vettä (vetoisuus 1,7), mikä saattoi puolestaan olla virhe numero 2. Vesi kuohahtaa aika lailla ja tuo määrä pysyi juuri ja juuri laitteen sisällä. Keitettyäni nelisen kertaa ei ruosteen määrässä ollut juuri tapahtunut eroa. Vesi oli kyllä värjääntynyt. Muualta laite oli kirkastunut – ainakin vähän. Saatoin tietysti haluta huomata edes jotain muutosta 😉

Vedenkeitin siis voitti tämän taiston, mutta kokeilen vielä uudelleen seuraavin muutoksin:

  • käytän oikeaa sitruunaa
  • en lisää joukkoon vettä

Katsotaan sitten käykö hullusti vai vielä hullummin…

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s